Využite zľavu 5% na všetky produkty BLANCO, FRANKE a SCHOCK. KÓD ⇢ ZLV5

7 rád, ako si vybrať kuchynského robota

Každý z nás rád využije možnosť uľahčiť si život a ušetriť svoj drahocenný čas. Základom je pracovať efektívne a to isté platí aj v domácnosti, pri varení a pečení. Skvelý spôsob, ako to dosiahnuť, je zaobstarať si v kuchyni pomocníka v podobe kuchynského robota.

Každý z nás rád využije možnosť uľahčiť si život a ušetriť svoj drahocenný čas. Základom je pracovať efektívne a to isté platí aj v domácnosti, pri varení a pečení. Skvelý spôsob, ako to dosiahnuť, je zaobstarať si v kuchyni pomocníka v podobe kuchynského robota.
Multifunkčný kuchynský robot je zariadenie, ktoré v sebe spája univerzálne funkcie. Vďaka nemu nemusíte tráviť čas miesením cesta a krájaním ingrediencií na polievku. Jediným kliknutím jednoducho spustíte operáciu a medzitým môžete pokračovať v príprave alebo inak využiť ušetrený čas. Robot vám v kuchyni hravo pomôže s miešaním, krájaním, šľahaním, strúhaním, namelie vám mäso a vymiesi cesto.
Ak ste sa rozhodli investovať do nového kuchynského robota, určite chcete taký, ktorý je kvalitný, spoľahlivo vykoná všetky úlohy, ktoré od neho požadujete, a vydrží vám slúžiť dlhé roky.

Aké kritériá je potrebné zvážiť pri jeho výbere?

Toto je križovatka, na ktorej sa môžete zamotať. Ako sme už uviedli vyššie, kuchynský robot môže slúžiť na mnoho úloh.

Definujte funkcie, ktoré by mal váš kuchynský pomocník vykonávať.

Praktickosť a funkčný dizajn.

Robot by mal byť jednoducho udržiavateľný. Ručné umývanie jednotlivých častí robota môže byť pre mnohých nepraktické. Ak máte umývačku riadu, vyhľadajte model s príslušenstvom, ktoré sa dá bez poškodenia umývať aj v umývačke.

Odolnosť materiálov, kvalita a záruka.

Kuchynský robot je investícia na dlhé časové obdobie. Práve preto, by malo byť telo, ale aj jeho príslušenstvo vyrobené z kvalitného a nezávadného materiálu, ktorý vydrží roky pravidelného používania. Pri výbere je vhodné staviť na celokovové telo, ktoré zaručí stabilitu robota a kovové príslušenstvo.

Dostatočná sila a príkon kuchynského robota.

Kuchynský robot si musí poradiť s rôznymi úlohami, a tak by mal byť dostatočne výkonný.  Na to, aby zvládol bezchybne spracovať rôzne suroviny, mlieť mäso a miesiť cesto potrebuje príkon minimálne 900 W. Ideálny je silnejší, ktorý má 1400 a viac W.

Bezpečnosť pri používaní.

Pri výbere myslite aj na bezpečnú prevádzku robota, ktorý by mal byť vybavený ochranou proti prehriatiu a spusteniu motora, protišmykovou gumovou podložkou a poistkou proti samovoľnému sklopeniu hlavy.

Kompatibilita s doplnkovým príslušenstvom.

 

Ak má váš kuchynský robot zastávať viac funkcií a vaše nároky pri varení sa neustále rozširujú, určite siahnite po modeloch s rôznymi nadstavcami, doplnkovým príslušenstvom a množstvom rozmanitých funkcií. Niektoré značky kuchynských robotov navyše ponúkajú aj možnosť dokúpenia rôzneho príslušenstva.

Predtým, ako si zaobstaráte akéhokoľvek robota, uistite sa, že máte v kuchyni dostatok miesta.

 Zamyslite sa nad výberom správneho miesta, kam chcete vášho robota umiestniť. Nezabudnite si dobre zmerať priestor medzi jednotlivými policami a kuchynskou doskou. Berte vždy do úvahy aj objem misky robota.

Pri výbere vsaďte najmä na spoľahlivosť, jednoduché používanie a čistenie. Rozsah príslušenstva by mal pokryť všetky základné funkcie, od šľahania po mletie a miesenie. Nezabudnite ani na dizajn, ktorý môže dopĺňať štýl vašej kuchyne.

Náš výber

https://www.facebook.com/watch/?v=558234478421648

Kuchynské roboty KitchenAid sú overené generáciami spokojných zákazníkov. Spájajú v sebe kvalitu a nadčasový dizajn, ktorý sa počas rokov takmer nezmenil, pretože retro jednoducho funguje. Majú vynikajúci výkon v každej oblasti šľahania, hnetenia, miešania a robustnú kovovú konštrukciu, ktorá je odolná a vysoko kvalitná. Jednotlivé komponenty sú taktiež vyrobené z odolného kovu, ktorý vydrží roky. Roboty KitchenAid sa odlišujú od konkurencie aj širokou škálou príslušenstva, ktoré neustále pribúda a rozširuje tak ich funkcie. Vy si tak môžete jednoducho zostaviť dokonalého robota, presne podľa vašich potrieb.

Kvalitu v podobe celokovového stabilného tela a ikonický funkčný dizajn v sebe spájajú aj kuchynské roboty Smeg, vyrobené s dôrazom na inovatívnu technológiu. Poskytujú niekoľko rýchlostí s pozvoľným nábehom, tichý motor a nadštandardný výkon, ktorý si v kuchyni ľahko poradí s každou úlohou. Funkcie kuchynského robota značky Smeg môžete taktiež jednoducho rozšíriť dokúpením rôzneho doplnkového príslušenstva.

Kuchynský robot SMEG 50's Retro StyleKuchynský robot SMEG 50's Retro Style

Dôkladne zvážte vaše každodenné potreby, prípravu vami preferovaných jedál a vyberte si toho pravého robota, ktorý sa stane súčasťou vašej kuchyne. Výsledkom bude váš ušetrený čas a námaha pri varení.
Navyše, aj tí najlepší svetoví kuchári považujú multifunkčný robot za dôležitého člena ich kuchyne a spoločníka, bez ktorého sa jednoducho pri príprave jedál nezaobídu.