Využite zľavu 5% na všetky produkty BLANCO, FRANKE a SCHOCK. KÓD ⇢ ZLV5

Hľadáme ideálny tvar drezu – ako sa v tom vyznať?

Vo svete kuchynských drezov sa stretneme s rôznymi typmi a tvarmi, z ktorých každý ponúka svoje jedinečné výhody. Poďme sa spoločne pozrieť na to, ktoré to sú:

Jednodrezy

Medzi drezmi, ktoré dominujú v kategórii praktickosti a priestorovej efektívnosti, nájdeme takzvané jednodrezy. Jednodrez, ako názov napovedá, je kuchynský drez s jednou hlavnou vaničkou, bez odkvapovej plochy.

Tieto elegantné drezy s jednou vaničkou sú navrhnuté s ohľadom na praktickosť a efektívnosť využitia priestoru. Ich kompaktné rozmery robia z nich ideálneho spoločníka pre malé kuchyne, kde každý centimeter miesta má svoju cenu. Vďaka absencii odkvapovej plochy sa tieto drezy vyznačujú jednoduchým a vkusným dizajnom, ktorý sa hladko integruje do rôznych kuchynských štýlov.

Kuchynské jednodrezy sa stávajú obľúbenou voľbou pre menšie domácnosti alebo kuchyne vybavené umývačkou riadu. Ich jednoduchosť a funkčnosť využijete ale aj v každej modernej kuchyni, preto, ak hľadáte spojenie praktickosti a štýlu, jednodrez bude skvelou voľbou.

jednodrez

Zobraziť ponuku jednodrezov >>>

Jednodrezy s odkvapom

Ďalšou kategóriou drezov sú dobre známe jednodrezy s odkvapovou plochou. Tieto drezy patria medzi najvyhľadávanejšie a najuniverzálnejšie varianty drezov do kuchyne. Skladajú sa z jednej hlavnej vaničky a odkvapovej plochy, ktorá drezu pridáva nielen štýl, ale aj praktickosť.

Väčšina jednodrezov s odkvapom je navrhnutá s univerzálnou orientáciou, čo znamená, že sa dajú otočiť podľa individuálnych preferencií a dispozičného návrhu kuchyne.

Odkvapová plocha príde vhod najmä v kuchyniach bez umývačky riadu, kde jej účel využijete naplno.

Ak túžite po spojení elegantného dizajnu, praktických riešení a vysokého stupňa všestrannosti, jednodrez s odkvapovou plochou bude riešenie pre vás.

jednodrez-z-odkvapom

Zobraziť ponuku jednodrezov s odkvapom >>>

Jednodrezy s prídavnou vaničkou

Jednodrezy s prídavnou vaničkou nás lákajú jednou veľkou hlavnou vaničkou a jej verným spoločníkom – menšou prídavnou vaničkou. Odkazujú na jednodrezy bez odkvapovej plochy, no svoju funkčnosť a praktickosť posúvajú ešte ďalej.

Hlavná vanička je srdcom týchto drezov a ponúka dostatok priestoru na umývanie kuchynského riadu alebo hrncov. Tajomstvo týchto drezov však spočíva v malej prídavnej vaničke, ktorá sa stala tichým hrdinom menších kuchýň. Táto praktická prídavná oblasť prichádza vhod pri umývaní malého riadu, či už sú to nože, riad alebo drobné kuchynské pomôcky, ktoré si zaslúžia svoje vlastné miesto.

Jednodrezy s prídavnou vaničkou sa teda stávajú ideálnou voľbou hlavne pre menšie kuchyne.

Ak hľadáte kompaktný drez, ktorý nezabúda na praktické detaily, jednodrez s prídavnou vaničkou je tým pravým.

jednodrez-s-pridavnou-vanickou

Zobraziť ponuku jednodrezov s prídavnou vaničkou >>>

Jednodrezy s prídavnou vaničkou a odkvapom

Jednodrezy s prídavnou vaničkou a odkvapom prinášajú do kuchyne kombináciu jednej veľkej hlavnej vaničky, malej prídavnej vaničky a odkvapovej plochy, čo znamená ešte väčší komfort pri každodenných kuchynských aktivitách.

Hlavná vanička poskytuje dostatok priestoru na umývanie väčších nádob, či prípravu čerstvých surovín, no krása tohto drezu spočíva v malej, zato praktickej prídavnej vaničke. Tá slúži ako ideálny priestor pre rôzne doplnky, ako sú napríklad krájacie dosky, misky a ďalšie nástroje, ktoré uľahčujú každodennú kuchynskú rutinu. Využiť ju môžete taktiež pri umývaní menších predmetov, akými sú napríklad kuchynský príbor alebo kuchynské nože.

Odkvapová plocha je šikovným prídavkom, ktorý využijete hlavne vtedy, keď nemáte kuchyňu vybavenú umývačkou riadu.

Preto, ak túžite po dokonalej symbióze štýlu a funkcionality, jednodrez s prídavnou vaničkou a odkvapom je vaším verným spojencom v kulinárskom dobrodružstve.

jednodrez-s-pridavnou-vanickou-a-odkvapom

Zobraziť ponuku jednodrezov s prídavnou vaničkou a odkvapom >>>

Dvojdrezy

Kategóriou dvojdrezy označujeme kuchynské drezy s dvomi rovnako alebo podobne veľkými vaničkami. Dvojdrezy nemajú žiadnu odkladaciu plochu, no práve táto absencia im dodáva ich jedinečný charakter.

Výhoda dvojdrezov spočíva nielen v ich praktickom využití, ale aj vo vizuálnom dojme, ktorý prinášajú do kuchyne. Ich symetria a rovnováha sa stávajú s estetickým prírastkom v každom prostredí.

Ak túžite po dokonalosti dvojnásobne, dvojdrez je tým pravým drezov, ktorý vám otvára dvere do sveta, kde je všetko možné.

dvojrez

Zobraziť ponuku dvojdrezov >>>

Dvojdrezy s odkvapom

Dvojdrezy s odkvapom zaujmú svojím dvojitým charakterom, disponujúc dvoma rovnako alebo podobne veľkými vaničkami a, čo je ešte dôležitejšie, odkvapovou plochou, ktorá pridáva do hry nový rozmer komfortu v kuchyni.

Dvojdrez s odkvapom nesie na svojich pleciach výhody symetrie a efektívnosti. Jeho dve veľké vaničky ponúkajú široké spektrum možností pri príprave jedál, zatiaľ čo odkvapová plocha výborne poslúži pri odkladaní kuchynského riadu.

Dvojdrezy s odkvapom sú často synonymom pre rozmerné kuchynské priestory, pretože svojimi rozmermi patria k najväčšim kuchynským drezom. Sú preto ideálnou voľbou pre tých, ktorí ocenia nielen štýl, ale aj maximálnu funkcionalitu a priestorový komfort.

Ak teda túžite po kuchynskom dobrodružstve s dvoma vaničkami a pridanou hodnotou odkvapu, dvojdrez s odkvapom je pre vás kľúčom k efektívnej a štýlovej kuchyni.

dvojdrez-s-odkvapom

Zobraziť ponuku dvojdrezov s odkvapom >>>

Rohové drezy

Rohový drez predstavujú efektívne riešenie na využitie inak opomenutého priestoru v rohoch kuchynskej linky. S povrchovými úpravami, ako sú nerez alebo granit, sa rohové drezy stávajú nielen funkčným, ale aj estetickým doplnkom kuchyne.

Granitové rohové drezy napríklad umožňujú kombinovanie s granitovými batériami, čím vytvárajú elegantný a dokonale farebne zladený set.

Rohové drezy môžu byť vybavené prídavnými vaničkami alebo odkladacími plochami, všetko v závislosti od konkrétneho modelu.

Ak si chcete spraviť z rohového priestoru kuchyne skutočné centrum pozornosti a využiť tak priestor kuchynskej linky na 100%, rohový drez je tou správnou voľbou.

Zabezpečí vám nielen efektívne využitie miesta, ale aj štýlový šmrnc, ktorý prinesie do vašej kuchyne nový rozmer elegancie a praktickosti.

rohovy-drez

Zobraziť ponuku rohových drezov >>>

Okrúhle drezy

Pri výbere kuchynského drezu vyniká jedna špeciálna kategória - okrúhle drezy. Tieto drezy vynikajú hlavne svojimi kompaktnými rozmermi, pre ktoré sú ideálnou voľbou pre všetky menšie kuchyne.

Ak sa rozhodnete pre okrúhly drez, môžete si vybrať medzi elegantnými granitovými okrúhlymi drezmi alebo klasickými nerezovými okrúhlymi drezmi.

Okrúhle drezy zároveň neprinášajú len funkcionalitu, ale aj štýlovú zmyselnosť. Ich zaoblené línie a kompaktný dizajn sa postará, že sa stanú centrom pozornosti, čím dodávajú kuchynskému priestoru osobitý šarm.

Ak teda hľadáte kompaktný drez, čo vynikne v dave, okrúhly drez je vašim lístkom do sveta kuchynskej elegancie a praktickosti.

okruhly-drez

Zobraziť ponuku okrúhlych drezov >>>