Využite zľavu 5% na všetky produkty BLANCO, FRANKE a SCHOCK. KÓD ⇢ ZLV5

5 tipov do vašej rodinnej kuchyne

Kto povedal, že kuchyňa je určená len na varenie a jedenie? V dnešnej dobe sa už neoddeľuje jedáleň, obývačka a samotná kuchyňa. V kuchyni sa členovia rodiny stretávajú aj za účelom rozhovorov či hraním spoločenských hier. S našimi tipmi vás tento spoločenský život v kuchyni bude baviť ešte viac.


1. VYTVORTE SI PRÍJEMNÉ KOMUNIKATÍVNE PROSTREDIE


Preč sú už dni, kedy matka sama varila v kuchyni. V súčasných moderných kuchyniach sa pri varení zhromažďuje takmer celá rodina, mama varí a ostatní jej ten čas buď spríjemňujú milým rozhovorom alebo sem-tam aj priložia ruku k dielu. Srdcom útulnej kuchyne je jedáleň. Stoličky s poduškami alebo čalúnenou lavicou sú tým pravým lákadlom, aby ste v kuchyni trávili viac času a urobili si ju pohodlnejšou – dokonca aj deti rady zostanú dlhšie pri stole. Ideálne je mať niekde na blízku aj skladovací priestor v podobe poličiek, aby sa veci, ktoré boli využívané pri kreslení alebo domácich úlohách vedeli odložiť zo stola a stôl bol pripravený na podávanie jedla. Ak je miestnosť dostatočne veľká, pult s barovými stoličkami môže prepojiť kuchyňu s obývacou izbou.

2. ZOHĽADŇUJETE VO VAŠEJ KUCHYNI AJ POTREBY ĽAVÁKOV?


Ste vy alebo váš partner ľavákom? Potom je vaším pravidlom umývať riad ľavou rukou a v pravej ho držať. Preto z ergonomických dôvodov je pre vás najlepšie umývadlo s vaničkou na ľavej strane a odkvapom na pravej strane. Vyberte si z ponuky drezov vhodných pre ľavákov. Je možné nájsť aj kompromisné riešenia, napríklad výberom pákovej kuchynskej batérie s ovládaním v strede a montážou na stred drezu.


3. DBAJTE NA DETSKÚ BEZPEČNOSŤ


Deti chcú byť všade tam, kde to žije – tentokrát v kuchyni. Čo je však samozrejmé, variť v kľude viete len ak nemusíte sledovať vaše deti. S ochrannou mriežkou na sporák a poistkami na dvere a zásuvky vaše dieťa nepríde do styku s horúcimi hrncami alebo platňami na sporáku. Nebezpečné predmety, ako sú nože, nožnice alebo čistiace prostriedky, takisto zostávajú mimo dosahu. Nesmieme zabudnúť ani krytky elektrických zásuviek, ak sa nachádzajú v dosahu vášho dieťaťa.

4. MIEŠAJTE FARBY A ŠTÝLY


Každá rodinná kuchyňa by mala byť vo veselých farbách a pohodlnom štýle. Pohrajte sa s farbami závesov a podušiek. Aj výber farebného dizajnového drezu z keramiky môže z vašej kuchyne vytvoriť príjemné miesto na prípravu jedla. Buďte odvážni, miešajte farby a štýly! Dekoratívne obklady dodajú kuchyni ten správny šarm. Alebo poukladajte na otvorenú kuchynskú policu vaše „najkrajšie poklady“. Mimochodom, aj mix štýlov stoličiek okolo stola je perfektnou voľbou do kuchyne.


5. DBAJTE NA ERGONOMICKÉ POHODLIE


Dobrý pocit v kuchyni pre všetkých členov rodiny poskytuje práve ergonomické pohodlie. Šetrí to vaše kĺby. Rozumné usporiadanie pracovných plôch, prijateľná pracovná výška a výška drezu, skriniek a elektrických spotrebičov vám tiež ušetrí veľa času, vytvára priestor a vy sa nemusíte toľko pohybovať po kuchyni. Z tohto dôvodu venujte pozornosť aj tejto problematike. Budete mať radosť z varenia.

 

#tipy 

#kuchynské batérie 

#triky