Využite zľavu 5% na všetky produkty BLANCO, FRANKE a SCHOCK. KÓD ⇢ ZLV5

Keramické drezy sú stále obľúbenejšie

V súčasnosti sa do popredia predajnosti dostávajú keramické drezy. Nie je vôbec ťažké pochopiť prečo tomu tak je. Nezameniteľný odlesk, odolnosť voči škrabancom a vysokým teplotám a ako bonus jednoduchá údržba.

Stále nie ste presvedčený o kvalitách keramického drezu? Poďme sa teda pozrieť bližšie na to prečo sú keramické drezy stále obľúbenejšie.

Odolnosť keramické drezu

Nakoľko práca v kuchyni môže byť častokrát hektická, je dôležité mať spoľahlivého pomocníka.

Keramické drezy, aj keď pôsobia krehko, neprekvapí žiadna vysoká teplota. Rozhorúčené hrnce a kuchynské pomôcky môžu byť bez obáv uložené v dreze. Sú odolné voči horúcim kvapalinám, na základe čoho si našli svoje miesto a využitie v chemických laboratóriách. Nevynikajú iba vďaka teplotnej odolnosti, ale sú odolné aj voči prasknutiu a škrabancom.

Keramický drez je pre ľudí, ktorí svojmu drezu nič nedarujú, pretože tento materiál toho znesie naozaj veľa. 

Farebná škála

Najčastejšie možno vidieť keramický drez v žiarivej bielej farbe – tá dotvára čistotu kuchyne. To však nie je pravidlo. V ponuke nájdete viaceré odtiene farieb od bielej až po čiernu, na základe čoho sa dokážete omnoho jednoduchšie trafiť do farebného odtieňu a dekoru kuchyne.

Starostlivosť o keramický drez

Vďaka uzavretému a glazúrovanému povrchu je veľmi málo miest na keramickom dreze, kde by sa špina ukryla. Vďaka týmto vlastnostiam špina neprenikne do materiálu drezu a tým pádom je starostlivosť skoro nulová.

Nečistoty jednoducho umyjete pomocou bežného čistiaceho prostriedku a špongie. Materiál sa tým vôbec nepoškodí a drez si zachová svoju farbu.

V prípade že máte tvrdšiu vodu, môžu na povrchu keramického drezu vznikať usadeniny vodného kameňa, ktoré jednoducho odstránite univezálnym prípravkom na čistenie kuchynských drezov Daily Clean.

starostlivost-o-keramicky-drez

S čím kombinovať keramický drez

Pri výbere si dajte pozor hlavne na farebné odtiene. Neodporúčame kombinovať granitové batérie s keramickým drezom. Častokrát majú farby podobný názov, avšak povrchová štruktúra týchto batérii je podstatne iná ako keramických batérii.

Zvoľte preto radšej metalické batérie, ktoré vďaka svojmu odlesku nádherne doplnia keramický drez. Skvelým riešením sú metalické batérie v kovových odtieňoch ako mosadz, meď, zlato atď.

keramicky-drez-so-zlatou-bateriou

Čo sa týka dizajnu keramického drezu, ten splynie nielen s tradičným ale aj s moderným dizajnom – či už ako kontrast alebo ako zladenie už s existujúcimi farbami a tvarmi.

Najpopulárnejšou voľbou býva keramika v provensalských a rustikálnych kuchyniach, kde svojou glazúrou dodáva miestnosti pocit čistoty.

Ako častá voľba ku keramickému drezu v tradičných a povensalských kuchyniach sa volia retro batérié ako napríklad Blanco Tradon alebo Blanco Livia. Ak ste naopak zástancom moderného štýlu, výber metalických batérií je naozaj široký.

Zobraziť ponuku metalických batérií >>> 

V prípade že sme Vás presvedčili kvalitách keramického drezu pozrite si našu kompletnú ponuku keramických drezov >>>