Využite zľavu 5% na všetky produkty BLANCO, FRANKE a SCHOCK. KÓD ⇢ ZLV5

5 rád, ktoré treba zvážiť pred kúpou kuchynskej batérie

Kuchynská batéria je jedným z najpoužívanejších nástrojov vo vašej kuchyni, preto výber tej správnej nie je ľahké rozhodnutie. Dôležitý je nielen štýl a praktickosť, ale častokrát aj cena. V článku vám predstavíme 5 rád, ktoré treba zvážiť pred kúpou kuchynskej batérie.

1. Dizajn vs praktickosť

Nespočetne veľa ľudí si vyberá batériu na základe štýlu, čo nemusí byť vždy tá správna cesta. To na čo by sme mali hlavne myslieť je praktickosť batérie. Umývate často veľké nádoby? Máte dostatočnú plochu drezu na umývanie? Tieto otázky je potrebné si zodpovedať ešte predtým, ako sa pustíme do výberu dizajnu batérie.

dizajnove-baterie-do-kuchyne

2. Cena rozhoduje – avšak mala by?

Zo skúseností vieme, že minimálna cena kuchynskej batérie by sa mala pohybovať okolo 70 - 100 EUR. Zlatá stredná cesta je okolo 100 - 150 EUR začo už dostanete naozaj vysokokvalitnú batériu, ktorá vydrží nespočetne veľa rokov.

Zobraziť kuchynské batérie do 150 EUR >>>

Lacné batérie môžu už po pár dňoch prasknúť, často krát sú nestabilné, tečú, netesnia, pískajú a vŕzgajú. Pokiaľ zvážime fakt, že batériu využívame každý deň, je dobré mať spoľahlivého pomocníka.

Dôležitým faktorom je tiež výber renomovanej značky ako napríklad Blanco, Franke, Schock a pod. U značkových výrobcov máte záruku, že produkt bol testovaný a preverený na zdravotnú bezpečnosť a je vhodný pre vás aj vaše deti.

3. Keramická kartuša vs plastová kartuša

Kartuša je súčiastka, ktorá na základe toho ako sa posúva páka mieša teplú vodu so studenou. Ako určite viete, medzi najčastejšie poruchy týkajúce sa batérii patrí ich zatekanie, ktoré môže spôsobovať tvrdá voda alebo nečistoty vo vode.

V prípade lacných batérii, ktoré obsahujú plastovú kartušu musíte vymeniť celú batériu, avšak pri kvalitných batériách stačí vymeniť kartušu a problém je vyriešený. Výmena je naozaj jednoduchá a na našom YouTube kanáli si môžete pozrieť videonávod ako opraviť zatekajúcu batériu Blanco.

4. Výška batérie

Kuchynské batérie majú rôznu výšku a dosah. Aj keď na prvý pohľad by sa mohlo zdať že ide o dizajnovú záležitosť, väčšinou ide práve o účel batérie. Dbajte na to, aby ste si vybrali batériu s dostatočnou výškou, ktorá vyhovuje umývaniu a napĺňaniu kuchynských nádob. Čím je batéria vyššia, tým jednoduchšie je napĺňanie veľkých a objemných hrncov a ich čistenie.

Pokiaľ však máte nad drezom poličku alebo okennú lištu, vysoká batéria nemusí byť tou správnou voľbou.

cierne-baterie-do-kuchyne

5. Dosah batérie

Tento dôležitý fakt je často prehliadaný pri výbere kuchynskej batérie. Pri dosahu kuchynskej batérie je potrebné aby jej výpusť smerovala do drezu. Tok vody by mal dopadať na odtok drezu.

V prípade, že si nemôžete dovoliť vysokú batériu, odporúčame batérie s výsuvnou sprchou. Využijete ich hlavne pri drezoch s veľkou vaničkou alebo v domácnostiach bez umývačky riadu.

baterie-so-sprchou

Zobraziť ponuku batérií so sprchou >>>

Výber kuchynskej batérie môže byť pre vás zložitou úlohou, nakoľko sa batéria nevyberá na pár dní, ale niekedy aj na desiatku rokov. Veríme, že s našimi radami sme vám pomohli s dilemou pred výberom najlepšej kuchynskej batérie.

V prípade, že si stále neviete rady s výberom batérie, obráťte sa na nás prostredníctvom e-mailu info@drezydokuchyne.sk a radi vám pomôžeme vybrať to najlepšie riešenie práve pre vás.

Ak sa chcete inšpirovať našou ponukou batérií, pozrite si modely granitových či metalických batérií s certifikátmi kvality a bezpečnosti z nášho eshopu. 

Zobraziť ponuku drezových batérií >>>