Využite zľavu 5% na všetky produkty BLANCO, FRANKE a SCHOCK. KÓD ⇢ ZLV5

Všetko, čo potrebujete vedieť o materiáloch pre drezové batérie

Kuchynské batérie už dávno nie sú len fádnym prvkom k drezu. Správne zvolená batéria k drezu vytvorí nielen funkčný, ale aj moderný doplnok pre vašu kuchyňu.

Metalické kuchynské batérie

 najuniverzálnejším typom batérie vďaka ich kombinovateľnosti s drezmi, či už ide o nerezové, granitové alebo keramické drezy. Podľa typu povrchovej úpravy možno metalické batérie rozdeliť na nerezové a chrómové, ale stretnete sa tiež s metalickými batériami s povrchovou úpravou mosadz, zlato, med, čierna.

metalicke-baterie-povrchova-uprava


Nestarnúca klasika – aj tak by sme mohli nazvať 
chrómové batérie a nerezové batérie, ktoré sa tešia veľkej obľube. Touto farbou naozaj nič nepokazíte a je vhodná do každej kuchyne. Nenechajte sa odradiť jej typickosťou. Pri vhodne zvolenom nerezovom dreze je krásnym doplnkom aj do modernej kuchyne.

Dôležitou informáciou v prípade nerezových batérií je fakt, že ich farebný odtieň má miernu odchýlku od nerezového drezu. Je to spôsobené tým, že batéria je vyrobená s farebným nástrekom imitujúcim nerez, ale táto odchýlka nie je nijak markantná a nepovažuje sa za chybu.

Kategóriu metalických batérii uzatvárajú metalické batérie s povrchovou úpravou v kovových oditeňoch ako napríklad mosadz, zlato, meď. Tieto dizajnové kúsky vedia príjemne osviežiť kuchyňu a navodiť „teplo domova“. Mosadz sa najviac hodí do retro kuchýň, zlato alebo meď vie byť pútavým a elegantným doplnkom pre moderné kuchyne.

So stúpajúcim trednom čiernych drezov, výrobcovia čoraz častejšie prichádzajú s metalickými batériami v elegantnom čiernom prevedení. Tie sú oblúbené hlavne v moderných a minimalistických kuchynských dizajnoch, kde s jemnými odtieňmi vytvoria krásny kontrast a zabránia aby kuchyňa pôsobila sterilne.

cierne-metalicke-baterie-do-kuchyne

Výhody metalických batérií

  • Certifikovaná kvalita – nemecký certifikát DVGW potvrdzuje, že batérie Blanko spĺňajú najprísnejšie štandardy a sú v súčasnosti jedny z najkvalitnejších, aké trh ponúka
  • Dokonalé zladenie drez a batéria sú perfektne farebne zladené a vytvárajú harmonický celok
  • Vysokokvalitné komponenty – certifikované komponenty s dôrazom na funkčnosť, dizajn a ochranu zdravia
  • Pohodlné ovládanie – precízna mechanika ktorá zabezpečuje jednoduchú obsluhu a dlhú životnosť
  • Keramické tesnenia a kartúš – komponenty s dlhou životnosťou a ľahkosťou ovládania
  • Sitko pre rohový ventil – chráni batériu pred poškodením a znečistením
  • Patentovaný prelátor pre úsporu vody prevzdušňuje a šetrí vodu, zamedzuje tvorbe vodného kameňa, uľahčuje starostlivosť o batériu

Zobraziť ponuku metalických batérií >>>

Granitové batérie

Chcete sa odlíšiť? Hľadáte výnimočnosť? Práve ste ju našli! Granitové batérie sú vyrobené z kovu s povrchovým nástrekom vo farebnom prevedení totožnom s farbami granitových drezov. Na prvý pohľad je zrejmé, čím sa odlišujú od ostatných typov batérii, a to širokou paletou farebných variácií.

granitovre-baterie-farby


Výber farieb je naozaj veľký, od tmavých cez svetlé až po špeciálne farby, ktoré vyzdvihnú jedinečnosť vašej kuchyne. Čerešničkou na torte je ich
 farebná stálosť, vďaka ktorej si udržujú svoj vzhľad počas dlhých rokov.

Hlavným dôvodom, prečo si zvoliť granitovú batériu, je jej nezničiteľnosť. Pády hrncov, rozhorúčené panvice alebo ostré nože, ani tieto katastrofy nezastavia granitovú batériu od jej funkčnosti a vzhľadu. Preto ak sa chcete odlíšiť a hľadáte batériu, ktorá prežije všetky katastrofy kuchyne, zvoľte si granitovú.

Granitové batérie sú farebne zjednotené s granitovými drezmi, ale pozor. Každý výrobca používa špecifický vzorkovník a preto odporúčame kombinovať granitovú batériu s granitovým drezom len od toho istého výrobcu. Iba tak vám vieme zaručiť, že ich kombináciou získate ucelený, 100% farebne totožný dizajn pre váš kuchynský priestor.

granitovy-drez-blanco-legra-a-bateria-mida-s

Výhody granitových batérií

  • Certifikovaná kvalita – nemecký certifikát DVGW potvrdzuje, že batérie Blanco spĺňajú najprísnejšie štandardy a sú v súčasnosti jedny z najkvalitnejších, aké trh ponúka
  • Dokonalé zladenie – drez a batéria sú perfektne farebne zladené a vytvárajú harmonický celok
  • Vysokokvalitné komponenty – certifikované komponenty s dôrazom na funkčnosť, dizajn a ochranu zdravia
  • Pohodlné ovládanie – precízna mechanika ktorá zabezpečuje jednoduchú obsluhu a dlhú životnosť
  • Keramické tesnenia a kartúš – komponenty s dlhou životnosťou a ľahkosťou ovládania
  • Sitko pre rohový ventil – chráni batériu pred poškodením a znečistením
  • Patentovaný prelátor pre úsporu vody – prevzdušňuje a šetrí vodu, zamedzuje tvorbe vodného kameňa, uľahčuje starostlivosť o batériu

Zobraziť ponuku granitových batérií >>>

Keramické batérie

vyrobené z kovu s povrchovým nástrekom vo farebnom prevedení totožnom s farbami keramických drezov. Keramika, tak ako aj biela farba, nikdy nevyjdú z módy. Je ideálnou voľbou do rustikálne zariadených kuchýň, nestratí sa však ani v moderných kuchyniach.

Hlavnou výhodou keramických batérií je ich hygienická nezávadnosť a jednoduchá starostlivosť. S keramikou sa často spája krehkosť, nenechajte sa ale oklamať týmto predsudkom. Nielen drezy, ale aj batérie sú odolné voči škrabancom, vysokým teplotám a nárazom ťažkých predmetov.

Ak máte už vybratý materiál vašej batérie, nezabudnite ju zladiť so správnym drezom. Ak neviete ktorý drez je pre vás vhodný prečítajte si náš článok o tom ako si vybrať ten najlepší kuchynský drez.

Zobraziť ponuku kuchynských drezov >>>