Využite zľavu 5% na všetky produkty BLANCO, FRANKE a SCHOCK. KÓD ⇢ ZLV5

Príslušenstvo k drezu – hrdinovia, o ktorých ani nevieme

Čo odlišuje špičkové drezy od tých obyčajných? Hrdinovia v tieni samotného drezu, o ktorých sa nehovorí – príslušenstvo. Z drezu robia všestranného pomocníka.

Vďaka príslušenstvu vieme z jednoduchého drezu pri vhodnej kombinácii doplnkov vytvoriť všestranného pomocníka pre našu domácnosť. Ak prípade že hovoríme o dreze v menšej kuchyni, použitie doplnkov a príslušenstva je priam nutnosťou.

Drezové príslušenstvo

Doska na krájanie

Superschopnosť: zväčšovač pracovnej plochy kuchyne

Tohto hrdinu všetci poznáme a aj tak je veľakrát podceňovaný. V prípade malých kuchýň je každá plocha dobrá. Vďaka doske na krájanie vieme pracovnú plochu malej kuchyne až zdvojnásobiť, čo určite nie je na zahodenie.

dosky-na-krajanie-prislusenstvo-k-drezom


Či už bývate sami, alebo máte veľkú rodinu, využitie si nájde všade – od čistenia zeleniny, prípravy jedla alebo ako odkladacia plocha. Pri väčšom počte pomocníkov v kuchyni už nebudete počuť: „Nemám to kde nakrájať.” Doska tento problém jednoducho vyrieši.

Naše dosky na krájanie samozrejme nie sú ako ostatné „dosky v kraji“. Viaceré majú špeciálnu funkciu zasadenia do drezu, čo znamená, že dosku môžete posúvať do strán bez rizika poškodenia drezu.


Zobraziť ponuku dosiek na krájanie >>>

Dávkovač saponátu

Superschopnosť: bojovník proti škaredým plastovým fľašiam

Ako hovorí jedno slovenské príslovie: „Čo z pekného drezu, keď je vedľa neho položený litrový saponát.Dávkovač saponátu je to, čo potrebujete, aby váš drez vyzeral ako luxusný doplnok. Tento nenápadný prvok dodá eleganciu a súčasne aj praktickosť vášmu drezu.

davkovace-saponatu-prislusenstvo-k-drezom


Montáž
 tohto príslušenstva je rovnako jednoduchá, ako jeho napĺňanie. Je možné ju vykonať buď do otvoru v dreze, alebo u vybraných modelov aj do otvoru v pracovnej doske. Dôležitým údajom je maximálna hrúbka dosky, na ktorú možno dávkovač namontovať, ktorú nájdete v technickom nákrese produktu.

Postup montáže je jednoduchý. Do otvoru sa uchytí hlavná časť, následne sa nasadí nádoba na saponát a po jej naplnení sa vloží dávkovací element s pumpičkou a je hotovo.


Zobraziť ponuku dávkovačov saponátu >>>

Misky a koše na riad

Superschopnosť: udržiavač poriadku

Koše na riad a misky sú praktickou a multifunkčnou kuchynskou pomôckou. Ich úlohou je hlavne zamedziť chaosu, do ktorého má každá kuchyňa tendenciu časom skĺznuť. Zadovážiť sú takúto pomôcku sa oplatí vtedy, ak máte menšiu kuchyňu alebo obmedzený priestor na uschnutie riadu.

multifunkcny-kos-na-riad-prislusenstvo-k-drezom


V prípade väčších kuchýň vám toto príslušenstvo pomôže pri organizovaní a ušetrení priestoru. Nemusíte ich však využívať len na riad. Sú skvelým odkladacím priestorom pre ostatné predmety v kuchyni.


Zobraziť ponuku misiek a košov na riad >>>

Excenter a tiahlo, prepad, výpusť

Superschopnosti: zjednodušenie obsluhy riadu a ochrana pred vytopením

Excentre a tiahla, rovnako ako prepady a výpuste vnášajú do práce v kuchyni praktickosť a efektivitu. Minimalizujú nutnosť manuálne manipulovať s drezovým sitkom a zvyšujú tak aj hygienu vo vašej kuchyni. Nehovoriac o tom, že pomáhajú udržať bezpečnosť, napríklad aj tým, že zabraňujú vytopeniu kuchyne.

Chcete sa dozvedieť ešte viac? Prečítajte si článok o excentroch, tiahlach, prepadoch a výpustiach.

Krytka na drezovú výpusť Blanco Capflow

Superschopnosti: ochranca, skrášľovač

Na detailoch záleží a presne na tie si potrpí krytka na drezovú výpusť Blanco Capflow. Ochráni nielen drez, ale tiež podčiarkne elegantný vzhľad drezu tým, že prekryje sitko a zjednotí dizajn drezovej vaničky.

Táto krytka je vyrobená v univerzálnom nerezovom prevedení a hodí sa pre nerezové, granitové ale aj keramické drezy, ktoré nie sú vybavené systémom InFino. Navyše, nemusíte nič montovať, stačí vybaliť a položiť na výpusť drezu.

krytka-vypuste-blanco-capflow-prislusenstvo-k-drezom

Košové príslušenstvo

Nožné ovládanie Blanco Movex

Superschopnosť: pohodlnosť

Vďaka nožnému ovládaniu Movex vám už žiadne bolesti chrbta nehrozia. Tento inovatívny systém otvorí predné dvierka košového výsuvu zasunutím nohy pod profilovanú lištu.

nozne-ovladanie-blanco-movex-prislusenstvo-k-drezom


Montáž
 tohto ovládania je veľmi jednoduchá a vďaka montážnej šablóne nie je nutné žiadne nastavovanie. Táto kvalitná nerezová lišta slúži pomôže hlavne vtedy, keď máte plné ruky a potrebujete otvoriť kôš.

Blanco Select Clip

Superschopnosť: žiadne vrece mu neunikne

Blanco Select Clip je praktický držiak pre jednoduché a bezpečné uchytenie vriec na odpadky. Je možné ho použiť pre všetky veľkosti odpadkových košov Blanco Select a Flexon II nádob od 15 litrov a takisto pre všetky veľkosti vriec na odpad.

Tento praktický držiak je navyše perfektne zosúladený s dizajnom modelových rád Blanco Select a Blanco Flexon II.

blanco-selectclip-prislusenstvo-k-drezom

Blanco Orga – organizačná zásuvka

Superschopnosť: udržuje poriadok a zamedzuje chaosu

Vďaka organizačnej zásuvke Blanco Orga  využijete malý priestor na maximum. Slúži na odkladanie pomôcok, vriec na odpad v priestore nad zabudovaným výsuvným košom.

Táto zásuvka je určená pre výsuvné koše zabudovateľné do 60 cm širokej skrinky – Blanco Select 60/2, Blanco Select 60/3 a Blanco Select 60/4.

blanco-orga-prislusenstvo-k-drezom

Čistiace prostriedky

Superschopnosť: držia stráž nad hygienou

Nevyhnutnou pomôckou pri boji proti nečistotám zabezpečujú špeciálne čistiace prípravky. Tieto prípravky však neslúžia len na čistenie, ale zároveň aj ochraňujú proti škrabancom, poškodeniam a v neposlednom rade predlžujú životnosť batérii a drezov.

Prečítajte si o tom aký čistiaci prostriedok je vhodný pre jednotlivé typy drezov.

cistiace-prostriedky-na-kuchynsky-drez