Využite zľavu 5% na všetky produkty BLANCO, FRANKE a SCHOCK. KÓD ⇢ ZLV5

V kuchyni štýlovej gazdinky

Pobyt v kuchyni už dávno nie je iba nudnou nevyhnutnosťou. A pokiaľ si to stále myslíte, inšpirujte sa našimi dnešnými tipmi, ako si pobyt v kuchyni spríjemniť a uľahčiť. Dnešné štýlové gazdinky totiž vedia svoj štýl pretaviť nielen do samotného zariadenia kuchyne a dizajnérskych vychytávok , ktoré im v kuchyni pomáhajú,  ale aj do samotných  výsledných produktov, ktoré im v kuchyni pod rukami vznikajú. 

Raňajky – základ dňa 

To, že raňajky sú základom nášho jedálneho lístka a nemali by sme preto na ne zabúdať, nám pripomína snáď každý odborník na správnu výživu. Hoci chvatné rána, kedy sa chystáme do práce či naháňame deti do školy, asi raňajkovým rituálom príliš naklonené nie sú, nič nám nebráni v tom, aby sme si to nevynahradili počas víkendov.
Okrem spoločnosti najbližších a vychutnania si svojej rannej kávy sa môžeme pohrať aj so vzhľadom samotných raňajok, hlavne, ak máme doma malé deti. Urobiť zo cherry paradajok či pozdĺžne prekrojeného párku srdiečka? Aj volské oko môže mať perfektný okrúhly tvar, ak ho urobíme na panvici do krúžku z cibule. 

Okrem toho existuje množstvo kuchynských pomôcok, ktoré vytvoria úplne čarovné tvary. Napríklad vďaka správnej formičke môžete vykúzliť pre deti volské oko v tvare sovičky. 

Raňajkové sady, ktoré dnes dostať na trhu, dokazujú fakt, že pomocníci do kuchyne môžu navzájom aj ladiť a oživiť tak každú pracovnú dosku. Rýchlovarnú kanvicu s hriankovačom či sendvičovačom už dnes kúpite ako sadu v rovnakom štýle či rovnakej farbe a budú tak oku lahodiacim doplnkom pre všetkých, ktorí si potrpia na farebné zladenie a štýlové doplnky aj v kuchyni.

Prípadne si zvoľte jeden kuchynský spotrebič s výrazným vzorom, vďaka ktorému priestor ožije.
 

Čakáte hostí? Takto zažiarite!

Hoci chystáte len malú oslavu pre najbližších, nemusí pohostenie končiť chvatne urobenými chlebíčkami či jednohubkami. Dnes už viete vďaka šikovným pomocníkom vykúzliť misy, za ktoré by sa nehanbil ani profesionálny catering. Vytvoriť zo salámy ružičky? Bude vám stačiť jeden video tutoriál a šikovné ruky. Z plátkov syra môžete vykrojiť klasickými vykrajovačkami na koláčiky rôzne tvary, ktoré na chlebíčkoch vyniknú. 
Vajíčko na tvrdo a klobúčiky z paradajky vám vyčaria na tanieri chutné muchotrávky. A z uhorky viete vďaka šikovným špirálovačom urobiť špirály, ktoré ozvláštnia každú slanú misu. A pokiaľ si zaobstaráte špagetovač, môžete pracovať so zeleninou zase o úroveň vyššie. Viete ho totiž použiť na mrkvu, reďkovku či uhorku. A fantázii sa pri zdobení už medze nekladú.

Potom stačí už len vybrať štýlový etažér či servírovaciu misu a párty sa môže začať.

Bez zástery nepečiem

Skôr ako začne štýlová gazdinka piecť, nezabúda na zásteru. Dnes už nie je používanie zástery v kuchyni iba obrazom našich starých mám, ktoré si do nej utierali zamúčené ruky pri miesení cesta na chlieb, dnes si môžeme vybrať zo záplavy štýlových záster. Vystihuje vás viac romantická zástera s volánikmi a levanduľovou potlačou, vtipná zástera s Homerom Simpsonom či retro zástera s bodkami a našuchorenou sukničkou? Verte, že v správnej zástere vám pečenie pôjde lepšie od ruky. Plus nezabúdajme na našich malých  pomocníkov. Na trhu sú k dispozícii už zásterky aj pre našich najmenších a verte, že pečenie s vami bude pre nich neuveriteľnou zábavou. 

Čaj o piatej

V týchto chladných dňoch každému padne vhod šálka horúceho čaju s najbližšími či s priateľmi. Aj ten si vieme ozvláštniť, stačí, ak na sypaný čaj použijeme dizajnovo zaujímavé a vtipné sitká na čaj. A tak namiesto klasických sitiek máme zrazu v čaji žraloka, plávajúceho panáčika či kvetiny.

A pokiaľ si svoju šálku čaju či kávy vychutnávate so svojou milovanou polovičkou, určite ho milo prekvapíte, ak mu vedľa šálky s čajom položíte gravírovanú postriebrenú lyžičku s milým zamilovaným odkazom. Tieto gravírované lyžičky sa stávajú na internete čoraz obľúbenejšími a skvele dotvoria atmosféru daného okamihu.

V kuchyni nemusí byť nuda. Dnes máme na výber toľko milých kuchynských pomôcok a drobností, ktoré nám ozvláštnia nielen samotnú miestnosť, ale aj  pobyt v nej. Takže si stačí do vašej kuchyne vybrať tie správne a zábava môže začať.