Využite zľavu 5% na všetky produkty BLANCO, FRANKE a SCHOCK. KÓD ⇢ ZLV5

Excenter, výpusť a prepad – pomocníci, ktorí sa zídu každému drezu

O kvalite drezu nerozhoduje len materiál či batéria. Nezabudnite ani na doplnky, ktoré prácu v kuchyni ešte viac uľahčia. Poznáte excenter, ventil či prepad?

Excenter alebo tiahlo

je ovládanie výpuste drezu, ktoré sa skladá z otočného kolieska (umiestneného na kraji drezu) a lanka. Tento doplnok vám zaručí bezproblémové otváranie a zatváranie sitkovej výpuste drezu. Vďaka tomu môžete ovládať výpusť suchou cestou, teda bez toho, že by ste ju museli otvárať manuálne vyťahovaním či zatláčaním sitka.

excentricke-ovladanie-a-tiahlo

Výpusť – ventil

Výpusť alebo ventil je tiež jedným z atribútov, ktoré ovplyvňujú praktickosť drezu. V súčasnosti sa vyrába v dvoch vyhotoveniach:

  • 11/2 - starší typ výpuste s priemerom 60 mm. Odtok sa uzatvára klasickou gumenou zátkou. Tento typ výpuste sa v súčasnosti vyskytuje len u najlacnejších drezov.
  • 31/2 – moderný typ výpuste so sitkom a priemerom 92 mm. Sitko slúži na zachytávanie odpadu z potravín, vďaka čomu zamedzíte upchaniu sifónu. Sitko sa dá jednoducho vybrať a umyť. V prípade, že chcete výpusť uzatvoriť, jednoducho zatlačíte sitko alebo použijete excentrické ovládanie.

typy-vypuste-kuchynskeho-drezu


Z naších skúseností vám rozhodne odporúčame výber 31/2 výpuste a to hlavne z estetického hladiska. Navyše si môžete drez postupom času vylepšiť vychytávkami, ako je napríklad excentrické ovládanie výpuste alebo drvič kuchynského odpadu.

Prepad

slúži ako bezpečnostná poistka proti pretečeniu vody z drezu, vďaka čomu predídete vytopeniu kuchyne. Určite ho dobre poznáte, je to ten malý obdĺžnikový alebo okrúhly otvor na bočnej stene drezu.

Prepad je na drezoch esteticky umiestnený a v konečnom dôsledku vám môže ušetriť nemalé peniaze. Pri výbere drezu teda venujte pozornosť aj tomuto bezpečnostnému detailu. Niektoré modely drezov Blanco majú tento otvor prekrytý dizajnovou krytkou s logom, ktorá pôsobí harmonizujúcu a dotvára charakter celého drezu.

Keďže myslíme na vašu bezpečnosť v našej ponuke sa nachádzajú iba drezy s výpusťou a teda pri nákupe u nás tento parameter nemusíte riešiť.

detail-prepadu-kuchynskeho-drezu-blanco


Zobraziť ponuku kuchynských drezov >>>